18. jaanuar 2011

Püha Tõnu

Nüüd ma tean, miks Tallinnas toimuv Pimedate Ööde Filmifestival on sellise nimega. Nad olid sunnitud midagi originaalset välja mõtlema lihtsalt. Sest Tromsøs toimub iga-aastane filmifestival nimega Tromsø International Film Festival ehk TIFF. Sama lühendiga festivalid toimuvad veel Thessalonikis, Torontos, Tokyos ja ilmselt veel kusagil. Tallinna mehed ei tahtnud olla lihtsalt järjekordne TIFF. Nad tahtsid erineda. Ja võtta lühendiks midagi muud, näiteks PÖFF. Ja lahe on.
Aga enivei. See Tromsø festival on kohe algamas ja mul õnnestus ennast sebida vabatahtlike abiliste hulka. See tähendab, et pean 2 x 8h tööd tegema, ja muul ajal saan tasuta filme vaadata. Nädal aega. Nädal aega filme. Tasuta. Päris hea diil?

Muude filmide hulgas linastub ka Veiko Õunpuu "Püha Tõnu kiusamine". Lugesin festivalikataloogist selle filmi kirjelduse ära. Päris naljakas.

2 kommentaari:

tomm ütles ...

Hoopis teisel teemal. Kui sa kunagi kaevama hakkad, siis maa-ametil valmib laseriga mõõdetud topo. http://geoportaal.maaamet.ee/est/Andmed-ja-kaardid/Topograafilised-andmed/Korgusandmed-p114.html Nende geoportaali kaardirakendusel veel 2010 osa pole, aga eks see varsti tuleb. Ilmselt saad neilt teadustööjaoks teabenõudega pinnavorme pärida. Ilmselt on see info kaevuritel juba teada ka, aga ma sattusin täna vaatama, ja siis meenus, et sa kunagi küsisid.

tank ütles ...

Tänud, ise ma sellega enam otseselt ei tegele, aga kindlasti tean inimesi keda see puudutab.