28. juuni 2006

Juhtub

Unustasin oma telefoni spordiklubisse, kus paigalväntamas käin. Klubi pandi ka kinni kohe niiet järgi ma sellele minna ei saanud. Istusin hoopis ratta selga ja kimasin Tari poole jalkat vaatama. Tee peal nägin tänavanurgal seisvat meest, kes hoidis käes täpselt minu telefoni sarnast aparaati. Otsustasin asja uurida, keerasin ringi ja peatusin tema ees blokkis piduritega. Järgnevalt arenes dialoog:
"Tere. Kas see on sinu telefon?"
"Tere. Jah."
"Ahah. No head õhtut."

Nüüd konstrueerin mõttes variante veelgi totramate situatsioonide tekitamiseks.

And now to something completely different: kui "oota" on vene keeles "podozhdi", siis miks "oota sa" on "nu pogodi"?

Completely completely different: teadusfilosoofiaga sain ühele poole. Hindeks B. Sain teada näiteks, et teaduse tegemist ja tegijaid saab uurida etnoloogiliste meetodite abil. Kujutlege karja etnolooge sisenemas CERNi, kus nad võtavad välja märkmikud, diktofonid ja fotokad ning hakkavad kohalikke valgetes kitlites teadlasi küsitlema, nagu need oleksid kiviajahõim Amazonases.
"Ja mis asi see selline on?"
"See on magnetvälja modulaator."
"Ahah, ahah, väga huvitav" [noogutab kaasetnoloogile paljutähendavalt: pane kirja - modulaator] "Ja mida sellega tehakse?"
"No see paneb siin kiirendis magnetvälja sellise sagedusega võnkuma, et selles liikuvad osakesed saavutavad hästi suure kiiruse."
"Ahsoo.." [Pilgutab silma - kiirendi ja elementaarosakesed]
Pärast lähevad etnoloogid oma kabinettidesse, koostavad oma tabeleid ja loendavad termineid. Võibolla isegi mõne kuu pärast teevad kordusintervjuusid, et analüüsida uuritavate objektide koherentsust. Ühesõnaga rokivad täiega.

Kommentaare ei ole: