30. juuni 2006

Ratturitele

*KRIITILINE MASS* RATTASÕIT TARTUS

KMR Tartus on igakuine ühine rattasõit Tartu kesklinnas, teadvustamaks kaaskodanikele, et jalgratturid on olemas, et neid on palju ja nad soovivad näha linnakeskkonda, mis väärtustab ratta, rulluisu ja ühistranspordiga liiklejat.

KMR on ilma konkreetse korraldajata ja liidriteta üritus, kokkulepitud ajal ja kohas koguneb KRIITILINE MASS rattureid, kes sõidavad tipptunnil linnas ühiselt ringi ja teadvustavad oma sõnumit. Ühiselt otsustatakse liikumissuuna ja edasise tegevuse üle.

Sõidu eesmärgiks on kutsuda ka autojuhti kasutama alternatiivseid liiklemisvahendeid. Auto saastab ja võtab tohutult linnaruumi, aga kahjustab kõige muu seas ka autojuhi enda tervist. KMR eesmärgiks ei ole autojuhiga tüli kiskumine või teiste liiklejate segamine, läbi selle massisõidu tahetakse vaid juhtida tähelepanu alternatiivsete transpordivahendite olemasolule ja küsida rohkem õigusi rattasõitjale.

KMR eesmärgid:

* jalgrattakultuuri edendamine ja populariseerimine
* protesteerimine autokeskse liikluskultuuri vastu linnas ning jalgrataste ja teiste alternatiivsete liiklusvahendite kasutajatele suuremate õiguste nõudmine
* jalgrattasõidu kui loodussäästliku transpordivahendi propageerimine
* loodussäästliku ja keskkonnasõbraliku mõtte- ning eluviisi propageerimine
* tunda mõnu heast seltskonnast ja ühisest rattasõidust

Soovitused kaasasõitjatele:

* ole viisakas kaasratturite ja teiste liiklejate vastu
* ole rõõmsameelne
* tee ennast nähtavaks
* järgi liikluseeskirju ja ohutuspõhimõtteid

Kohtume iga kuu esimesel laupäeval kl 14.00 uue kaubamaja ees.

Järgmine KMR Tartus toimub 1. juulil.

Tule sõida kaasa!
[dragon.ee foorumist]

Kommentaare ei ole: