8. märts 2010

Schumi ja Klaarika

Ülitihedas rebimises võistluse finišisirgel õnnestus haitüdruk Klaarikal viimasel hetkel ette rebida pea kogu distantsi jooksul liidripositsiooni hoidnud ürgkala Ürjost. Palju õnne Klaarika! Auhinnaks oli pudel Malaisia parimat heledat õlut "Tiger", mille ma just ära jõin, sest keegi sellele järele ei tulnud.
Veidi paneb mind muretsema asjaolu, et ilusatest Aasia neidudest kirjutatud postitus ei kogunud pooltki seda vastukaja, mis kalade-teemaline postitus. Teil on kummaline maitse, mu armsad lugejad. Milles asi?
Ent kuulutame iludusteemad lõppenuks.

Ja lõppenuks kuulutasin ka Kuala Lumpuri perioodi oma maailmareisil ja liikusin edasi Melaka nimelisse armsasse rannikulinna samanimelise väina ääres. Nimetatud väin on maailma üks tihedaima liiklusega laevateid, mis sisuliselt ühendab India ja Vaikset Ookeani. Väidetakse, et siit läheb läbi veerand kogu maailmas laevadega transporditavast kaubast. Paari päeva pärast kavatsen selle väina ületada (püüdes mitte pihta saada kaubaga), ja maanduda Sumatra saarel.

KL-iga hüvasti jätmiseks käisin veel kord ühes uhkes kaubanduskeskuses. Seal oli üks koht, kus tavaliselt seisab vinge Mercedese turboässvormelüksauto. Praegu oli vormeliauto asemel põrandale valge joonega veetud auto piirjoon ja silt mis teatas, et vormel on ära viidud, sest Michael Schumacheril läheb seda varsti vaja. Samas oli aga soovide raamat, kuhu igaüks võis kirjutada tervitusi Schumile varsti algavaks F1 Malaisia etapiks. Istusin kohvikusse, tellisin suure saiakese ja mõtlesin, mida Michaelile kirjutada.

Kes on lugenud seda Arvo Valtoni (EDIT 1 päev hiljem: tegelikult oli see muidugi Peet Vallak, aitähh Aapo, loll Tanel) suure reheaju novelli, mõelgu midagi sarnast siia koha peale. Ainult et sajandialguse Tallinna kirjatarvete kaupluse asemele pange Kuala Lumpuri kosmoseajastu konditsioneeritud õhuga kaubanduskeskus ja maalt tulnud taluperemehe asemele mõelge mind, ei tea kust ei tea mida otsivat seljakotirändurit.

Kui see seljakotirändur oma saiakesega ühele poole sai, tõusis ta otsusekindlalt püsti, tasus arve ja kõndis Schumi soovideraamatu juurde, nagu mees kes teab, mida ta tahab. Ta võttis pastaka ja kirjutas: "Drive carefully, Michael."

Kommentaare ei ole: