8. märts 2007

Eesti poliitika on räpane? Ärge tehke nalja!

Eestis levib arvamus, et meie poliitikud on korrumpeerunud, võim rahvast eemaldunud ja rahvaesindajad mängivad häälte saamiseks inimestega mänge, mis ületavad igasugused eetilised piirid.
Ärge tehke nalja! Tänasest Päevalehest saame lugeda, kuidas käivad asjad Kongos. Nimelt istus seal mõnda aega ministritoolil mees, keda nüüd kahtlustatakse - ei, mitte hämarates kinnisvaratehingutes ega altkäemaksudes, isegi mitte seotuses organiseeritud kuritegevusega - vaid milleski palju hullemas. Nimelt mitteeksisteerimises. On tekkinud põhjendatud kahtlus, et ministriks nimetati mees, keda pole olemas. Mõnda aega ministrikohal töötanud mees astus ise tagasi, aga oli juba hilja:

"Gizengale see ei meeldinud ning ta hakkas nõudma, et ministriks nimetatu esitaks talle ise tagasiastumispalve. Too pole aga välja ilmunud ning nüüdseks ollakse veendunud, et meest nimega Ilunga polegi olemas.
[---]
Kisimbal läks aga veelgi kehvemini – lisaks ministriametist ilmajäämisele kaotas ta ka parteibossi koha, kui liidri trikitamisest nördinud parteilased ta maha hääletasid. Kisimba eitab kogu afääri ja väidab endiselt, et Ilunga on täiesti olemas.


Kujutage nüüd ette näiteks Andrus Ansipit ütlemas midagi sellist: "Tule taevas appi!! Loomulikult on Keit Pentus täiesti olemas. Ma isiklikult kohtusin temaga täna hommikul. Ta oli jälle juukseid värvinud." Või näiteks pressikonverentsi Stenbocki majas, mis ei taha ega taha pihta hakata. Sest üks tool pika valge laua taga on tühi. See kus peaks istuma regionaalminister Jaan Õunapuu. Lõpuks teeskleb keegi, et tema mobiiltelefon heliseb ja peab umbes minutilise kõne regionaalministi kujuteldava abikaasaga ning teatab siis, et minister on kahjuks haigestunud.

"Mõneti kehva seisu on end mänginud ka peaminister. Pärast nõudmist, et Ilunga tuleks talle ise tagasiastumispalvet esitama, on välja ilmunud juba vähemalt kolm end Ilungaks nimetavat meest. Nad aga ei soovi mitte tagasi astuda, vaid hoopis ministrikohale istuda."

Kujutate ette? Mina hästi ei kujuta. Näiteks Ester Tuiksood astumas hoogsalt oma kabinetti, pea pakatamas värsketest rahvuskaunvilja konkurssi puudutavatest ideedest, ainult selleks, et leida sealt eest veel kaks Ester Tuiksood, vaidlemas selle üle kelle kord on täna laua taga istuda. Või Riigikogus rühma Helir-Valdur Seedereid portfellide ja sülearvutite abil teineteise vahelt kõnepuldi poole teed rajamas.

Jah. Õnnelikud oleme, et saame elada Eestis. Tegelikult ka.

EPL artikkel.

Kommentaare ei ole: