15. veebruar 2009

Tasuta elu

Läksin eelmisest postitusest ajendatult veidi hoogu ja koostasin väikese nimekirja tasuta saadaolevatest asjadest ja "teenustest". Vaata mu blogi paremasse serva, kastikesse "Tasuta asjade reklaam".
Tasuta transporti pakuvad kyyt.eu ja autostopp.net, mis on põhimõtteliselt vana hea pöidlaküüdi internetiseeritud variandid. Kuigi üldjuhul töötab füüsiline tee ääres seismine ja füüsilise pöidlaga vehkimine kindlasti paremini, siis need variandid on mõnusad halva ilmaga või pikemate marsruutide puhul kasutamiseks.
Tasuta elamist saab couchsurfingust ja hospitalityclubist, mis pole samuti midagi põhimõtteliselt uut, vaid lihtsalt ürgse külalislahkuse kombe toomine internetti ja toredatest inimestest koosneva kogukonna ehitamine selle ümber. Põhimõte on mõlemal siis selline, et mina majutan minu kodulinna sattunud couchsurfingu/hospitalityclubi kasutajat, ja kui ise olen reisil, leian igast linnast eest mõne kasutaja, kes omakorda mulle elamist pakub.
Freecycle listid pakuvad kõiksugust muud tasuta kola, mis parajasti kellelgi üle juhtub olema. Nii et kui oled autostopp.neti abil liikunud kuskile linna X, leidnud seal couchsurfingust öömaja ja vajad näiteks jalgrattakummi või koogivormi, maksab kindlasti kohaliku freecycle listi arhiivist vaadata.
Ma mõtlen, et pakiks koti, üüriks oma korteri välja ja läheks pikemale tasuta elu ringile. Kui kuskilt tasuta süüa ka saaks...
Ma kogun tasapisi taolist infot juurde, kui keegi oskab veel vastavaid viiteid anda, siis ma hea meelega kuulan teid.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kyyt.eu stiilis asi toimib vägagi edukalt Saksamaal (www.mitfahrzentrale.de), seal nende eeliseks muidugi kiirteel sõitmise ja ühistranspordi suhteliselt kallis hind, palju palju inimesi ja rohkem võimalikke sihtkohti:)

Kui nüüd arvestada, et majanduse elujõulisust mõõdetakse meil majanduskasvu järgi, seda omakorda aga selle järgi, palju raha ringi liigub, siis töötad sa oma tasuta asjade reklaamiga iseenesest majanduse päästmisele vastu. Aga jõudu sellegipoolest!

tank ütles ...

majanduse all mõtlen ma muidugi reaalset-materiaalset majandust. mitte rootsist laenatud raha eest hiinas toodetud asjade kokkuostmist :)

aga abiks viide, aitähh.

Unknown ütles ...

Jah aga selle tasuta elu reklaamimine ongi riigi vastane kuritegu meie maal. Varsti on sul kapo ukse taga.

Karmo ütles ...

Õige Tank! Päris asjades on lahendus! Mitte mingi kuradima äraspidinegi loogika ei ütle, et aina suurenevale kulutamisele rajatud areng end kanni ei kukutaks lõppeks.
Ja keegi ei oska öelda millal see mull lõplikult lõhkeb. Miks mitte seekord?! :)

Florian ütles ...

Ma võin sulle täitsa rääkida, kuidas teatud maadel (belgia, saksamaa, hispaania, poola)legaalselt, kuid see-eest tasuta süüa ja öömaja saab. Aga ma ei viitsi seda siin teha. Ütle skypes näiteks, et kuhu sa plaanid minna (kui plaan konkreetsem) ja siis räägib vms. flo

arstionu ütles ...

tüüp, tarbi nüüd vähe. ja raha eest :D

osta endale tool, sul on seda raudselt vaja:
http://www.webandgraphicservices.com/

tank ütles ...

seda hakkab mul vaja minema 50 aasta pärast, kui ma olen vana ja jalad hästi enam ei tööta.

altroff ütles ...

http://www.tallinnapostimees.ee/?id=122008