19. august 2009

Õhuklapp



Mu boiler kaebleb juba viimased pool aastat surmaagoonias. Olen nõuks võtnud ta lõpuks ära puhastada ja ilmselt ka küttekeha vahetada. Ent mu teel on üks takistus - boileri tühjakslaskmiseks on tarvis avada õhuklapp. Ja mina seda ei oska. Kui ma väga ei eksi, peaks see õhuklapp ehk -ventiil olema pildil kujutatu. Kuidas see töötab? Andke nõu!

6 kommentaari:

altroff ütles ...

Ühest küljest on igati tervitatav, et inimesed ise käte- ja hingega asjade juures on. Vastasel juhul ei kasvakski meie hulgast "kuldsete kätega" mehi ja naisi ning enamus meist oleksidki saamatud mökud, kes peavad naela seina löömiseks eksperdi välja kutsuma.
Eriti on selline pühendumus arusaadav masu tingimustes, kus inimesed kokkuhoidlikumalt hakkama saada püüavad.
Samas on üheks võimaluseks masu kiiremini ületada võimalikult palju raha taas ringlusse lasta.
Ühtlasi on üks ühiskonnas elamise mõnusid võimalus spetsialiseeruda mingile kindlale valdkonnale (ja olla selles hea), jättes ülejäänud valdkonnad teistele (need kes selles jälle omakorda head on).
Ahhaa, et miks ma siin targutan? Ilmselt selle pärast, et ma ise just mõtlesin selle peale, kui mul vannitoas lamp alla kukkus ja ma tund aega ilma kindla varustuse ja tööriistadeta, koduste vahenditega improviseerides, kirudes ja vandudes lõpuks alla andsin, ja Eesti Energia spetsialisti kutsusin.
Minu loogika käis seda rada pidi, et miks ma peaksin oma närve kulutades raiskama 3 tundi oma väärtuslikust ajast sellele, et näppida voolujuhtmeid, millest ma ööd ega mütsi ei jaga, selle asemel et kutsuda ekspert kes asja 1 tunniga valmis meisterdab, ja mul vastava tunni minu enda tööle pühendada lubab, sellega ühelt poolt kinni makstes eksperdi töö, ning teisalt kokku hoides mitu tundi väärtuslikku elamisaega, mille ma muidu juhtmete näppimise peale oleksin raisanud.
Aga lühidalt; sinu küsimusele vastuseks: MA EI TEA : )

tank ütles ...

Sa oled ikka midagi õppinud ka seal juurakoolis. Näiteks ajama väga pikka ja täiesti kasutut juttu.

altroff ütles ...

Tänan. See teeb 500 krooni. + käibemaks.

tomm ütles ...

ma pole 100% kindel, aga minu teada hakkab sellest pisikesest torust vett pahisema, kui torustikus peaks surve liiga suureks minema. täiesti lambist pakuksin, et klapid ja muu taoline käib sealt samast kandist, kus ka termostaat välja tuleb.

irve ütles ...

Oh, mul oli ka teooria. See oli selline, et äkki see klapp töötab sedasi, et kui surve vähemaks läheb, siis ta hakkab mulle vahele laskma, kui sealt sisse puhuda :)

Jüri ütles ...

Tank, kas sa oled juba asjaga hakkama saanud või vajad veel nõuannet? Kui vajad siis kirjuta mulle ja ma helistan sulle. Ma võin sulle telefonis sellest kuradi klapist rääkida.