28. veebruar 2006

Hakka äikesevaatlejaks

Talv hakkab läbi saama, edastan pakkumise mis aitab sisustada soojemaid aastaaegu.
---
Kõiki, keda juhtumisi ilma- või äikseteema veidigi köidab, kutsun üles liituma Eesti Äiksevaatlajate Võrguga.

Asja eesmärk on koguda suhteliselt lihtsat infot äikse ja eriti sellega kaasenvate ohtlike nähtuste kohta võimalikult paljudest Eesti punktidest. Niiet vaatlusi saab teostada oma kodus või suvekodus või vaheldumisi mõlemas. Ühesõnaga, seal, kus parajasti viibite.

Vaadelda on vaja ainult siis, kui äike esineb. Kui äikest on, aga ei saa vaadelda millegipärast või kui olete üldse välismaal ntks. 2 nädalat, siis saate ka osa võtta asjast, lihtsalt tuleb märkida üles, mis kuupäevade kohta andmeid ei ole.

Vaatlusmetoodika on lihtne, vaatlejatelt ei eeldata eelnevat ilmavaatluskogemust või põhjalikke teadmisi äiksest, oluline on vaid huvi ja valmisolek lihtsamat sorti loodusvaatluste teostamiseks. Kõik projektis osalejad saavad eestikeelsed vaatluslehed ning juhendi. Omal peaks olema ainult kell äikse algus- ja lõpuaegade määramiseks ja soovitavalt võiks tunda ka ilmakaari:D

Kui soovite Eesti Äiksevaatlejate Võrgu tegevusega liituda, täitke kirjale lisatud äikesevaatlejaks registreerumisleht. Täidetud registreerumislehe failinimeks võiks panna oma perekonnanime. Registreerimislehed saata minu aadressil seenno[ätt]ut.ee enne 10. märtsi 2006.

Tervitades ja aktiivset osavõttu oodates,
geograaf (2a) Sven-Erik Enno

P. S. Kui leidub mõni suurem asjahuviline, siis meil on EÄV juhtimise ja koordineerimise rühma ka veel uued liikmed teretulnud.
---
Asjale lisatud (Excelis koostatud) registreerimislehte siia blogisse üles riputada ei saa, sestap küsige seda mainitud e-maili aadressilt.
Täpsustus: "geograaf (2a) Sven-Erik Enno" ei tähenda et Sven-Erik on kaheaastane geograaf, vaid TÜ teise kursuse geograaf. Mainin igaks juhuks ära, sest inimkujutlusel pole piire.

Kommentaare ei ole: