17. juuni 2008

Pattern Recognition

Youtube'i on ilmunud hunnik videosid, milles inimesed panevad lauale otsapidi kokku 3-4 mobiiltelefoni, sinna vahele popcorni terasid. Kui siis helistada kõikidele telefonidele korraga, lendavad popcorniterad plaksuga lahti.
Mis selle idee on, ei tea keegi. Ilmselgelt on tegu võltsinguga, see on selge. Spekuleeritakse, et tegu võib olla mingi viirusreklaaminduse nipiga. Aga kes on selle taga, seda ei teata.
Asi meenutab väga neid footagehead'e Pattern Recognitionist, kes skännisid internetti, et otsida sealt mingi tundmatu autori tehtud filmijupikesi. Ja keegi ei teadnud, kes see geniaalne autor on. Noh raamatu lõpuks see muidugi selgus, aga situatsioon iseenesest meenutab veidi seda praegust.
Niiet Gibson tegi jälle ära :)

LISATUD: Kuna internetis käib kõik jube kähku, siis loomulikult on juba ilmunud videosid, kus näidatakse, et tegelikult see nipp ei toimi. Tsiteerin ühe video lõpust kuuldud hüüatust: "Why would the internet lie?"

PS - Kõige selle videovaatamise boonuseks on see, et saab kuulda mis karvaseid ja sulelisi helinaid inimesed üle maailma kasutavad. Tõeline assortii :)

LISATUD VEELGI - natuke uurimistööd aitab siiski selgitada, kes on kogu selle jandi põhjustanud. Tegemist on mingeid Bluetooth vidinaid tootva firmaga, kelle tooted väidetavalt vähendavad "kahjulikku kiirgust" 99% võrra. Peale selle et nad lihtsalt üliseksikad välja näevad ja sõltumatus Šveitsi instituudis igapidi testitud on. Saage tuttavaks: Cardo Systems.

8 kommentaari:

Vali Dool ütles ...

Oi mulle sellised asjad meeldivad! See näitab, et turundust saab teha ka nii et inimeste elu rapub. Tahaks ainult, et nad selle nüüd sama suurelt välja mängivad, kui need popcorni vidod. Et mitte ainult sinu blogi ei kirjuta, et need sinihambaasjad olemas on, vaid et nad sellega ka üldises uudisruumis laineid löövad.

tank ütles ...

no kuskile elu24 või taolisse väljaandesse kindlasti jõuavad, kaugemale vast mitte.
ma olin veidi pettunud, kui avastasin, et nemad selle taga on. kuidagi kipakas oli see koduleht, näitas embedditud windows media playeri kaudu mingi kehva videolõiku jne. ootasin midagi paremat, suuremat. a võibolla tuleb veel?

Triin ütles ...

Jeejeejee, minu juhuslik pakkumine küsimusele, et mida sellega küll reklaamida võiks, sisaldas popkorni ja "mingit toodet, mis peaks teoreetiliselt ajukahjustust vähendama inimestel, kellel on kombeks oma telefon pea külge teipida helisemise ajaks".

tank ütles ...

haha, huvitav mida sellega reklaamida võiks: http://www.scaryideas.com/video/7640/

Lemmi ütles ...

kusjuures eile see popcorni küpsetamise link vilksataski paarist onlinest läbi ;P
ei viitsinud lahti likkima akata, aga ilmselt on igavlevad online ajakirjanikud käinud jälle blogisid lugemas.

tank ütles ...

tuleb muidugi lisada, et elektromagnetkiirgust mobiiltelefonid siiski emiteerivad, ja näiteks bensiinijaamades ei ole soovitatav moblaga palju lobiseda, eksperiment on siin:
http://www.hullumaja.com/?pg=main&t=1&i=31454

arstionu ütles ...

muide, see tahkete materjalide helide teema, et vaata seda vidikat teema jätkuks: http://www.aegmaha.com/videos/8580#title

tank ütles ...

väga hirmutav