2. oktoober 2008

Ole alandlik

Sain järjekordse õppetunni intentsionaalse mateeria osas. Mul olid kaks asja tükk aega juba kadunud: üks dvd ja üks mälupulk. Otsustasin asjad kontrolli alla võtta ja need üles otsida. Otsisin siis. Vähemalt pool tundi mööda tervet korterit. Lõpuks andsin alla. Ei ole noh. Ju olen kellelegi andnud või kuhugi kaotanud.
Ja siis ma nägin neid. Nad olid keset lauda. Kõrvuti.
Materiaalsed objektid näitasid mulle, kes on siin majas peremees.
Teie olete peremehed, lugupeetud materiaalsed objektid. Palun ärge lööge mind kapinurgaga ega ärge minge kõige ebasobivamal hetkel katki.

7 kommentaari:

altroff ütles ...

Meil ükskord Suleviga Tartus kadus külmkapist pudel õlut ära.

Me teadsime jumala kindlalt, et olime ostnud 20 õlut. 19 jõime ära, läksime viimase järgi, aga - mida pole seda pole.

Tõime siis poest uued. Hakkasime neid külmkappi panema ja avastasime üllatusega, et meie kadunud õllepudel on tagasi tulnud.

Selline lugu twilight zone'ist.

Florian ütles ...

Valus Tops, sa oled iseenda oma korterisse ära kaotamisele väga lähedal :)

Zeen-meister ütles ...

Ja kusjuures, täpsustusena tuleb veel mainida, et mateeria suhtleb sinuga ikka väga personaalselt.. Tuleb "keegi teine" ja temal pole nende asjade nägemisega sellel hetkel mingit probleemi. Meil peres on tavaline, et kadunud asjade puhul palutakse abi mõnelt teiselt pereliikmelt...see siis tuleb ja võtab asja kas kaminasimsilt, lauapealt jne. Mitte et ta teaks, et see seal on..ta lihtsalt NÄEB neid, sest asjad pole ennast TEMA eest peitnud :)

Lemmi ütles ...

kust jõuame edasi Asjade Olemuse teema juurde.
mõningate asjade kohta kasutatakse näiteks väljendit " sellel asjal on iseloomu".
kuna iseloomu kui sellist omistatakse tavapäraselt vaid elusobjektidele, peetakse asjadele iseloomu omistamist ilukirjanduslikuks liialduseks. aga kas see ikka on nii?
Zeen-masteri näitest ilmneb täiesti selgelt, et asjadel ON vaba tahe, järelikul on neil ka iseloom ;P

. ütles ...

siin on ikka borges m2ngus, ja thr8nid. me tangiga n2iteks teadsime m6lemad kindlalt siin tykk aega et yks taskunuga on meie k2es, st tema teadis et see j2i tema k2tte ja mina et see on minu k2es, ja m6lemad kasutasime seda. aga tegelt oli alguses ainult yks taskunuga...

tank ütles ...

jah, see on positiivne näide. ses mõttes, et nüüd on maailmas üks taskunuga rohkem. selline hea praktiline taskunuga veel pealegi.

Anonüümne ütles ...

Ja kus on minu taskunuga, mille abil kellegi sünnipäeval botaanikaaias suitsulutsu lõiguti?
Minu rituaalne taskunuga...
Kes puhastab sellega oma küünealuseid?