18. märts 2010

In the news...

Teen lahti Jakarta Posti, et end kohalike uudistega kurssi viia, ja mida ma näen? Esilehelt vaatab vastu uudis: Cargo plane forced to land on frozen Estonian lake. Päris põnev aktsioon teil seal.

Muus osas domineerivad pealkirju paar terrorismivastast operatsiooni Aceh'is ja Obama eelolev külaskäik. USA šokolaadipoisist president on nimelt otsustanud tulla järgmisel nädalal siia oma lapsepõlve mängumaadele mäletustelõngakera veeretama.

Üks informatiivne teadaanne ka: mu Indoneesia number on +6281365610814, keda huvitab. Saata võib tervitusi, sõnumeid, armastust, positiivset kosmilist energiat ja raha.

Nüüd tagantjärele võib öelda niipalju, et Bukittinggi oli ebaõnnestumine. Sest praktiliselt pidevalt sadas vihma ja kuhugi eriti seetõttu minna ei saanud. Oleks tahtnud ronida aktiivselt podiseva Gunung Merapi otsa ja käia uudistamas ümberkaudset külaelu, aga mägiretke korradav giid keeldus vihmaga välja minemast. Mudane vulkaaninõlv pidada nimelt olema nii libe, et meenutab seda stseeni ühest nõukaaegsest multikast klaasmäe, tüdruku ja hobusega (mis selle pealkiri oligi, kes mäletab?)

Sestap istusime giidiga kohvikus, jõime õlut ja kirusime vihma. Nagu Eesti suvi, täitsa kodune tunne oli. Ainult et Bukittinggisse on rajatud väga palju kohvikuid, hotelle mis kõik seisavad tühjalt. Üks päris võimas hotellikarp oli ka pooleli jäänud ja kõrgus mäsleva betoonist ja armatuurrauast groteskse skulptuurina linna kohal. Rahvusvahelise ajakirjanduse hüsteerilised kajastused tsunamist ja islamiterroristidest nimelt on saavutanud selle, et Sumatral turiste praktiliselt ei käi. Ükskord mind peatati tänaval ja tänati kättpidi selle eest, et ma olen kohale tulnud. No palun palun :)

Aga jah, kolm päeva viitsisin oodata, siis aitas. Nüüd olen Jakartas ja naudin selle järjekordse inimolemuse manifestatsiooni tänavaid, ehitisi ja elanikke.

4 kommentaari:

Aare Pilv ütles ...

see multifilm oli "Linalakk ja Rosalind" (1978, Heljo Männi lasteraamatu põhjal).

loen vaimustusega Su maailmarändu, elan vaikselt kaasa, hoian pöialt, et kõik hästi läheks.

tank ütles ...

Just, linalakk ja Rosalind! Tänud! Ja tänud heade soovide eest :)

Põim ütles ...

Jah, see lennuki asi oli huvitav. Startisin ise just NYC-i kui see juhtus. Paris 66vastav oli enne lennukile ronimist selle vraki ymber kaivat tralli jalgida ja viimast suitsu teha. 6nne ja edu reisil!

tank ütles ...

See oli kindlasti julgustav elamus :)
Tänud.